Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5

Kiállítás

2000
Farkas Csilla 1994-1999 között Széken készült fotói, a református templom kertjében

2001
Michel van Langeveld fotói a Kultúrházban
Tiszteletes rokona festményei

2002
Egész hetes fotó és festménykiállítást készítettünk. A fotók a falu életével, mindennapjaival, ünnepeivel kapcsolatos témákat dolgoztak fel, lakodalom, temetés, zenészek, kenyérsütés, lakodalmi előkészületek, tánc (Michel van Langeveld és Farkas Csilla), valamint a tavalyi tábor néhány pillanatáról készült fotók (Faragó Péter) kerültek kiállításra.

A festmények egy ifjú, széki művész, Juhos István képei voltak.

2003
Augusztus 22-24. között fotókiállítást rendeztünk a helyi Művelődési Házban. A fotókat Juhos Nándor fotóművész készítette, kiállításának címe: Birtalan "2001". Képei ember központúak, elsősorban az embert és környezetét fényképezte. Az összeállítás a 2001. évi Bertalan napi ünnepen készült.

Bereznyei István festőművész a faluban készített akverell képeit állította ki. Kérésünkre több napot töltött a faluban, és megfestette a falu házait, hangulatait, életét. Közel 20 képet készített.

2004
Augusztus 16-24. között fotókiállítást rendeztünk a helyi óvodában. A fotókat Csordás Izabella készítette. A fotós a képek mellé saját gondolatait, élményeit is leírta, erősítve a pillanatok hangulatát.

Bereznyei István festőművész szervezésében a Széki Napokat megelőzően került sor az 1. Széki Festőtáborra, témaként választva Széket és vidékét. A festőtábor résztvevőinek képeiből készült a kiállítás. A téma Szék, és a falu élete. Többféle technikát és stílust képviselve nagyon változatos és színvonalas válogatás került a látogatók elé a festőtábor résztvevőitől.

2005
A Széki Napok keretein belül került sor a 2. Széki Festőtábor résztvevőinek kiállítására a helyi Kultúrházban. A megnyitón Bereznyei István, festőművész mutatta be a tábor résztvevőit és műveiket.